Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в Автомобилна администрация“-Благоевград,

...
Специализираната прокуратура приключи разследването срещу единадесет служители в Автомобилна администрация“-Благоевград,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу служители от ДАИ-Благоевград, обвинени за участие в група за подкупи

Специализираната прокуратура завърши следствието против единадесет чиновници в „ Автомобилна администрация “-Благоевград, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи , оповестиха от прокуратурата.

Привлечевните към наказателна отговорност чиновници в началото бяха десетима. След преценка на събраните доказателства, на 31 януари 2019 година бе упрекнат още един.
На 13 февруари 2019 година стартира предявяването на прецизираните обвинявания.
 акция в ДАИ Благоевград БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ
Предстои предявяване и на материалите по досъдебното произвеждане, както и внасяне на обвинителен акт в Специализирания углавен съд. Десетима от упрекнатите за присъединяване в групата бяха арестувани на 24 април 2018 година при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Благоевград.

Разследването откри, че те са желали и приемали подкупи от транспортни компании в района, с цел да не им бъдат съставяни наказателни постановления и налагани санкции до 5000 лева за позволени съществени нарушавания. -->

Исканите подкупи са били най-често по 300 евро от компания. За задачата шефовете на набелязаните транспортни компании са били уведомявани, че следва да им бъде осъществена инспекция, както и какви документи би трябвало да показват на инспекторите. Най-често измежду предоставяните за инспекция документи бил вмъкван плик с поискания рушвет.

За да отчетат и активност, инспекторите налагали на компанията санкция за дребно нарушаване, нормално от 200 лв.. По тази скица участниците в групата получавали и разпределяли посред си до 1200 евро дневно.

По искане на Специализираната прокуратура чиновниците са отстранени от служба след привличането им като обвинени. Към момента те са с наложени от Специализирания углавен съд парични гаранции в разнообразни размери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР