Специализираната прокуратура предостави на медиите нови доказателства, уличаващи председателят на

...
Специализираната прокуратура предостави на медиите нови доказателства, уличаващи председателят на
Коментари Харесай

Прокуратурата разпространи материали по шпионския скандал с Николай Малинов

Специализираната прокуратура даде на медиите нови доказателства, уличаващи ръководителят на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов в шпионаж.
От обвиняването стимулират дейностите си по следния метод:
Предвид огромния публичен интерес по отношение на хода на досъдебното произвеждане за шпионаж, водено против Николай Малинов, Специализираната прокуратура дава спомагателна информация по случая.
Досъдебното произвеждане е формирано на 09.07.2019 година по реда на чл.212, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за това, че на неустановена дата през януари 2014 година до 03.07.2019 година, на територията на Република България, се слага в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, като не е направил действие по предходния член - закононарушение по чл.105, ал.1, пр.2 от Наказателен кодекс.
Към сегашния миг по следствието са извършени голям брой процесуално – следствени дейности: разпитани са свидетели; осъществено е претършуване, изземване и персонален обиск; направени са две компютърно – механически експертизи; събрани са относими към предмета на доказване информации и документи.
На 10.09.2019 година Николай Малинов е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 105, ал.1, пр.2 от Наказателен кодекс. Определена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 50 000 лв., която е импортирана от обвиненото лице.
На 12.09.2019 година, с позволение на наблюдаващия прокурор, Прокуратурата на Република България разгласи д окладна бележка на съветски език, направена от обв.Николай Малинов , в която в качеството на ръководител на „ Национално Движение Русофили “ в Република България е изложил вижданията си за геополитическа преориентация на България и тактика посредством която същата да бъде реализирана.
Прокуратурата разгласява и документи, касаещи „ КТБ “ АД, „ ДУНАРИТ “ АД и „ ЕМКО “ ЕООД.
Водени от разбирането, че българските жители имат право на информация, което е тяхно конституционно право, представяме друга част от събраните по делото доказателства – привързан образец на докладната бележка на български език, ведно с приложенията към нея, както и други документи, имащи директно отношение по случая, декларират от прокуратурата.
Разгласяването на материали от досъдебното произвеждане е позволено по реда на чл.198 от Наказателно-процесуален кодекс.
Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.
Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане.
Ето какво сподели прокуратурата:
Компютърно – техническа експертиза
Докладна бележка
Договор
Договор за подаяние
Споразумение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР