Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да

...
Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага Гешев да поиска снемане на имунитета на един от депутатите

Специализираната прокуратура предложи на основния прокурор на Република България да изготви искане до Народното събрание за позволение за продължение на наказателното гонене против Д.А., определен за депутат (съгласно Решение № 976-НС на ЦИК от 19.11.2021 г.).

Народният представител Д.А. е обвиняем в Специализирания углавен съд по НОХД № 1479/2019 година за търговия с въздействие (престъпление по член 304б, алинея 1, вр. член 26, ал.1, вр член 20, алинея 4 от НК).

С определение от 01.12.2021 година, Специализираният углавен съд спря наказателното произвеждане против Д.А. на съображение член 25, ал.1, т.3 от Наказателно-процесуален кодекс, заради придобиването на депутатски имунитет и събитието, че продължаването на наказателното гонене против него е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или негово документално единодушие, съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.

Съдебното дело се води за това, че Д. А. (и двама негови помагачи) в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността " Тировец " в землището на гр. Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева), с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностни лица - шефа на Областна дирекция " Земеделие “ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР