Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов -

...
Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов -
Коментари Харесай

Съдят Румен Овчаров

Специализираната прокуратура съобщи на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов - някогашен изпълнителен шеф на „ Мини Бобов дол “ ЕАД и Анна Янева - някогашен заместител министър за умишлена занемареност, от която са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв., оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 24 април Специализираната прокуратура внесе обвинителния акт. На 30.03.2018 година Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Румен Овчаров – някогашен министър на стопанската система и енергетиката за умишлена занемареност - за това, че макар отговорностите си, съзнателно не е упражнил задоволително надзор, вследствие на което са последвали обилни вреди за „ Мини Бобов дол " ЕАД в общ размер 8 940 231,47 лв. и за длъжностно закононарушение.

С определение на Специализирания углавен съд, доказано с определение на Апелативния профилиран углавен съд от 17.05.2018 година, делото против Румен Овчаров бе върнато на Специализираната прокуратура за премахване на позволени процесуални нарушавания. След връщането на делото, Специализираната прокуратура извърши голям брой процесуално следствени дейности, при които се събраха доказателства за това, че вследствие на неупражнения от Овчаров надзор, за „ Мини Бобов дол “ ЕАД са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв., т.е. съвсем три пъти повече.

Доказателствата, събрани от Специализираната прокуратура, след връщането на делото от съда, обосноваха ангажиране на наказателната отговорност и на някогашния заместник-министър на стопанската система и енергетиката и на някогашния изпълнителен шеф на „ Мини Бобов дол “ ЕАД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР