Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов -

...
Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов -
Коментари Харесай

Пак дават на съд Румен Овчаров за Бобов дол

Специализираната прокуратура съобщи на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов - някогашен изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " ЕАД и Анна Янева - някогашен заместник-министър за умишлена занемареност, от която са последвали вреди в размер на повече от 24 млн. лв..

След като беше върнато за доразследване, делото още веднъж е в съда, припомниха от прокуратурата.

И на тримата е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност за интервала от 25 май 2006 година до 18 март 2009 година, когато са последвали обилни вреди в изключително огромни размери за предприятието в размер на повече от 24 млн. лв.

Чрез подписания контракт за наем на " Ораново " ЕООД са трансферирани изключителните права на рандеман, превозване и продажба на въглища от сектор " Бабино " и сектор " Бобов дол " от находище " Бобовдолски въглищен басейн ". Това станало в нарушаване на условията от Закона за подземните благосъстояния и Закона за концесиите. Нямало открита процедура при изискванията на гласност и бистрота, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички претенденти и участници и без да е открито има ли " Ораново " ЕООД нужните за осъществяване на рандеман на подземни благосъстояния благоприятни условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР