Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Служители на ГДБОП и ОДМВР – Перник неутрализираха група за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на трима участници в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции в Пернишка област, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Четвърти от групата досега се укрива и е разгласен за търсене.  2f8c46d48f3e4492eae9a2e02d3f3f781-1

Операцията е осъществена на 12 октомври от чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от Перник. В дейностите, извършени под наблюдението на Специализираната прокуратура, са взели участие и чиновници на ОДМВР-Перник. В рамките на акцията са арестувани ръководителят и двама от участниците в незаконната скица, а четвъртия е разгласен за търсене. При осъществените обиски и претърсвания на жилища, коли, хранилища и други пространства са открити и конфискувани кокаин, амфетамини, марихуана, както и други доказателства за незаконната активност на арестуваните. Според събраните в хода на следствието данни, групата е работила от началото на тази година и е разпространявала дрогата в регионите на Перник, Радомир, Брезник и Батановци. Според информацията оповестеният за търсене член на незаконната скица е доставял опиатите на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали, като парите от продажбите на черния пазар те отчитали на ръководителя. Той заделял част от тях като оборотни средства (за покупка на нови количества наркотици), а облагата разпределял сред участниците.

На тримата хванати от групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. По искане на Специализираната прокуратура на 15 октомври 2018 година Специализираният углавен съд им е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР