Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима столични адвокати и служител
Коментари Харесай

Обвиниха трима столични адвокати и служител за пране на пари

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на трима столични юристи и чиновник в адвокатска адвокатска фирма за присъединяване в проведена незаконна група, основана за пране на пари.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2014 година. За користните си цели участниците употребявали следени от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези компании теглили или нареждали преводи по избрани сметки на средства, добити от незаконна активност.

По искане на прокуратурата на 17 март 2020 година Специализираният углавен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на ръководителя на групата юрист Л.К. На другите двама адвокати са избрани гаранции в пари в размер на по 150 000 лева Служителят в адвокатска адвокатска фирма е с парична гаранция от 50 000 лв..

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния профилиран углавен съд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР