Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в
Коментари Харесай

Трима мъже са обвинени за трафик на проститутки

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на три лица за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами , за полова употреба.

Престъпната група е работила на територията на Пловдив и Хасковска област.

Обвинените са арестувани на 10 и 11 януари 2020 година в Свиленград. В реализацията се присъединили чиновници на бранша ГДБОП.

В хода на оперативните дейности са добити данни за членовете на проведената незаконна група. Двама мъже на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена , работила на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 година, без йерархични равнища и съответен началник.

Според първичната информация, 42-годишният мъж е осъждан. Той е имал уговорката да набира и транспортира девойки , които да дават платени полови услуги в казина и питейни заведения в Свиленград. На място другите двама - заемащи информационни длъжности в два хотела - намирали клиенти за предлаганата " услуга ".

В хода на следствието са открити 11 девойки, употребявани от групата в разнообразни интервали от 2019 до началото на актуалната година.

Тримата членове на незаконното съдружие са открити и арестувани на територията на Свиленград. Те са арестувани до 24 часа. Открити и конфискувани са мобилни телефони, посредством които комуникирали. Клиент и медиатор са издирени и разпитани в качеството на очевидци.

Някои от потърпевшите девойки са разпитани пред осъждам. Продължават оперативните дейности за определяне и на други жертви на трафик , както и на възможни лица, имащи периферно и второстепенно отношение към незаконната активност на групата.

Специализираната прокуратура е наложила п арични гаранции в размер на по 10 000 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР