Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в
Коментари Харесай

Разбиха група за разпространение на наркотици! Иззеха кокаин, амфетамини и марихуана!

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на три лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции в Пернишка област. Четвърти от групата досега се укрива и е разгласен за търсене.

Доказателствата сочат, че участниците са разпространявали опиати от началото на 2018 година в Перник, Радомир, Брезник и Батановци. Ръководителят и двама от участниците са арестувани на 12 октомври 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП, Търговски закон БОП-Перник, ОДМВР и Специализираната прокуратура. При осъществените обиски и претърсвания на жилища, коли, хранилища и други пространства са открити и конфискувани кокаин, амфетамини, марихуана както и други доказателства за незаконната активност на арестуваните.

Обявеният за търсене четвърти участник в групата доставял опиатите на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали. Парите от продажбите на черния пазар отчитали на ръководителя. Той заделял част от тях като оборотни средства (за покупка на нови количества наркотици), а облагата разпределял сред участниците.

На тримата хванати от групата бе наложено прокурорско задържане до 72 часа. По искане на Специализираната прокуратура на 15 октомври 2018 година Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража “ за всеки от тях.

Мярката не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР