Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за участие в
Коментари Харесай

Разбиха група за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на три лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции в Пернишка област. Четвърти от групата досега се укрива и е разгласен за търсене.
Доказателствата сочат, че участниците са разпространявали опиати от началото на 2018 година в Перник, Радомир, Брезник и Батановци. Ръководителят и двама от участниците са арестувани на 12 октомври 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП, Търговски закон БОП-Перник, ОДМВР и Специализираната прокуратура. При осъществените обиски и претърсвания на жилища, коли, хранилища и други пространства са открити и конфискувани кокаин, амфетамини, марихуана, както и други доказателства.
Обявеният за търсене четвърти участник в групата доставял опиатите на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали. Парите от продажбите на черния пазар отчитали на ръководителя. Той заделял част от тях като оборотни средства (за покупка на нови количества наркотици), а облагата разпределял сред участниците. На тримата хванати от групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. По искане на Специализираната прокуратура на 15 октмври 2018 година Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане
под стража “ за всеки от тях. Мярката не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР