Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Разбиха банда за разпространение на фалшиви евробанкноти

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на петима участници в проведена незаконна група за разпространяване на подправени евробанкноти и опиати, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Участниците са арестувани на 20 юни 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от ноември 2016 година Участниците са внасяли подправени банкноти от по 20 и 50 евро в огромни количества от Италия и ги продавали у нас, най-вече в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите (престъпление по член 244 от НК).

Освен с пробутване в послание на подправени парични знаци, групата се е занимавала и с разпространяване на опиати, главно марихуана. Членовете на незаконната група са арестувани в миг на продажба на неистинен евро на чиновници под прикритие.

При осъществените на 20 юни 2017 година процесуално-следствени дейности в автомобила на един от участниците са открити и конфискувани 942 неистинен банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на различен са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. На 23 юни 2017 година Специализирана прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " на тримата арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР