Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за данъчни престъпления.Според

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за данъчни престъпления.Според
Коментари Харесай

Петима от Пловдив и Бургас се сдобиха с обвинения за данъчни измами

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на пет лица за данъчни закононарушения.

Според обвиняването лицата са взели участие в проведена незаконна група (ОПГ) за данъчни закононарушения на територията на областите Плводив и Бургас.

Същите са задържани през вчерашния ден, 16 октомври, в хода на профилирана интервенция на ГДБОП и Спецпрокуратурата, изясняват от държавното обвиняване.

За разкриването на незаконната активност на групата е оказал подпомагане и екип от специалисти на Национална агенция за приходите.

Според събраните доказателства групата е образувана през май 2015 година за отбягване установяването и заплащането на отговорности по Данък добавена стойност при търговия с мобилни телефони.

По време на интервенцията по обезвреждане на групата са претърсени 18 адреса и са конфискувани са документи.

Органите намерили и над 150 000 лв., добити от инкриминираната активност, както и марихуана в неразбираеми към този момент количества.

Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за определяне на наличностите в тях и облагането им с налог.

Стана ясно още, че единият от мъжете от през днешния ден е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Очаква се в спецсъда да бъде импортирано искане за непрекъснатото му задържане.

Същият има 9-годишна условна присъда с 4-годишен изпитателен период, който не е изминал все още на установяването на сегашното закононарушение. Той е бил наказан още веднъж за данъчна машинация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР