Специализираната прокуратура повдигна обвинения на П. Янков участник в организирана

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на П. Янков участник в организирана
Коментари Харесай

Извънредно: Прокуратурата обвини несебърския общинар Пейо Янков от бандата на Митьо Очите

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на П. Янков участник в проведена незаконна група ръководена от Д. Желязков, оповестиха от държавното обвиняване. Несебърският общинар Пейко Янков е упрекнат като участник в проведена незаконна група за рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания углавен съд искане за непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, мярката ще бъде прегледана на 15 август. При акцията на 2 август на разсъмване бяха арестувани 19 души, а Митьо Очите, Пейко Янков и посоченият като подпалвач Калоян Колев бяха оповестени за търсене. Колев се върна от Испания, съобщи се и спецсъдът му наложи непрекъснат арест.

Пейко Янков е наследник на ръководителя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който през май 2007 година бе убит в своя джип “Порше Кайен”, написа " Труд ". По това време бащата бе притежател на империя от 5 хотела в Слънчев бряг с към 40 % от леглата в курорта. Митьо Янков бе прочут с това, че е почнал през 60-те годни като барман. Пратен бил на обучителен курс на остров Рюген в някогашната Германска демократична република, където се срещнал с бъдещата си брачна половинка Регина Щайн. През 1991 година дружно със скандалния строител Соломон Анжел вършат несполучлив да приватизират 18 хотела. Месец преди убийството на Янков през 2007 г.бе разрушена групата на Митьо Очите. По неофициална информация още тогава имало СРС-та, които уличават шефа на общинския съвет в Несебър във връзки с наркобоса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР