Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама души по аферата Джи

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама души по аферата Джи
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на двама от Джи Пи Груп, единият от тях е съдружник

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на двама души по аферата " Джи Пи Груп ". Те са упрекнати, че от началото на 2014 година до 7 октомври 2018 година са се сговорили (престъпление по член 321, ал.6) да правят данъчни и финансови закононарушения за приемане на имотна полза в изключително огромни размери, оповестиха от спецпрокуратурата.
На единия от привлечените е повдигнато обвиняване за пране на пари. Досъдебното произвеждане бе формирано, след пресичането на опит на съучастник във компанията да подреди 14 млн. евро по банкова сметка в чужбина. Сумата е запорирана от прокуратурата.
Парите са акумулирани от разнообразни банкови сметки в персонална сметка на единия от упрекнатите - съучастник в компанията, който наредил превеждането им в друга негова персонална сметка в чужбина. Акционери и членове на Съвета на шефовете на " Джи Пи Груп " са Владимир Владимиров-Житенски, Стефан Тотев и Георги Василев. Житенски беше индивидът, който единствен се появи обществено откакто гръмна абсурдът, като разгласи, че компанията е " сатанизирана " - малко откакто министър председателят Бойко Борисов подреди на АПИ да откри легален метод, с цел да не позволява " Джи Пи Груп " до публични поръчки.
Обвинените са пуснати под парична гаранция - надлежно за 30 000 и 15 000 лв..
Припомняме, че абсурдът " Джи Пи Груп " потегли от журналистическо следствие на уеб страницата " Биволъ ". В него беше показана информация за източване на евросредства чрез редица консултантски компании, свързани с " Джи Пи Груп ". Става въпрос за евентуални измами и разпределяне на подкупи, посредством които са реалиирани планове, които другояче не биха видели бял свят. Малко откакто историята се появи на бял свят, публицистите Димитър Стоянов и Атила Биро бяха задържани при Радомир, откакто бяха тръгнали да ревизират информация, че се горят документи, доказващи абсурда.
Името на " Джи Пи Груп " се появи и в още един скандал - този с ремонта на ул. " Граф Игнатиев " в София. Компанията завоюва ремонта на трамвайните релси, който още не е завършил, както и не е завършил още цялостния ремонт. Появи се обаче информация, с помощта на неправителствената организация " Спаси София ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР