Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 5 лица за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 5 лица за участие в
Коментари Харесай

Петима се окичиха с белезници заради данъчни престъпления

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на 5 лица за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения на територията на
областите Пловдив и Бургас, оповестиха от Спецпрокуратурата.
Участниците в групата са арестувани на 16 октомври 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. За разкриването на незаконната им активност подпомагане оказва екип от специалисти на Национална агенция за приходите.
Според събраните доказателства групата е образувана през май 2015 година за отбягване установяването и заплащането на отговорности по Данък добавена стойност при търговия с
мобилни телефони.
По време на интервенцията по обезвреждане на групата са претърсени 18 адреса, конфискувани са документи, над 150 000 лв., добити от инкриминираната активност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана (това открива назначена експертиза). Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за определяне на наличностите в тях и облагането им с налог.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор от през днешния ден, 17 октомври 2018 година, на един от упрекнатите е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за него. Той има двегодишна условна присъда също за данъчни закононарушения, чийто 4-годишен изпитателен период не е изминал.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР