Специализираната прокуратура повдигна обвинение на шефката на митницата в Севлиево

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на шефката на митницата в Севлиево
Коментари Харесай

Шефката на митницата в Севлиево е обвинена за такса спокойствие

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на шефката на митницата в Севлиево Йорданка Костадинова за приемане на такса " успокоение " от локална компания в продължение на 10 години.

Костадинова е упрекната за това, че от 2009 до 2019 година е приемала по 200 лв. месечно от локална компания, с цел да не прави митнически инспекции. Общата получена сума възлиза на към 24 000 лв.. Митничарката е упрекната и за отправено предизвестие към продавач, че следва инспекция на митнически чиновници във компанията.

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор ѝ е определил мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 100 000 лв.. В хода на следствието е допустимо да ѝ бъдат предявени нови обвинявания, оповестяват от прокуратурата.

Преди ден Йорданка Костадинов бе задържана при акция на спецпрокуратурата. В деня на ареста бе обявено, че тя е арестувана по съмнение, че се е опитвала да накара сътрудниците си от Горна Оряховица да спомогнат за мним експорт на камиони от компанията на сина ѝ. Сега сходен сюжет липсва в повдигнатите ѝ обвинявания.

Прокуратурата изрази съмненията си, че Костадинова е взела участие в незаконна група дружно със сина си и още един човек, който се занимавал с контрабанда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР