Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Пламен Узунов, а Илия Милушев

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Пламен Узунов, а Илия Милушев
Коментари Харесай

Пламен Узунов вече има повдигнато обвинение, а Илия Милушев бе закаран във военна прокуратура


Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на Пламен Узунов , а Илия Милушев бе докаран във военна прокуратура, съобщи БГНЕС.

Идеално, съвършено се усещам, съобщи Илия Милушев нахлуване във военна прокуратура.

Информирани сме, че през днешния ден Илия Милушев ще бъде притеглен в качеството на обвинен, сподели неговата адвокатка Атанаска Дурова-Каракашева.

„ Мъжът ми е заслужен българин, не ми е давал в никакъв случай мотив да се срамя от него ”, съобщи Жени Милушева. Тя дефинира протичащото се с нейния брачен партньор като „ съшита с бели конци история, целяща най-много да урони престижа на президента Румен Радев “.

„ Съпругът ми е офицер и боен водач, дълго време беше пълководец на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и позволили, че би направил нещо, което да е във щета на България “, добави Милушева.

Специализираната прокуратура рано тази заран е повдигнало обвиняване на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов , заяви неговият юрист Емилия Недева. Той е арестуван за 72 часа. Обвинен е, че е в сговор с предприемача Пламен Бобоков, на който също се чака да бъде повдигнато обвиняване по-късно през днешния ден.

Бобоков и Узунов бяха арестувани през вчерашния ден за 24 часа. Срещу тях се води следствие за търговия с въздействие. Правоохранителните органи са претърсили кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. От там са конфискувани документи, бумаги и компютърни конфигурации, които могат да имат отношение към делото. Претърсвания и изземвания са извършени и в Пловдив.

Съветникът на президента по въпросите на националната сигурност и защита Илия Милушев беше задържан през вчерашния ден за 24 часа. Това стана по време на взаимна акция, ръководена от Специализираната прокуратура.

Заедно с него е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “. Срещу тях са формирани досъдебни производства за оповестяване на държавна загадка.

Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване ”, и в тях се съдържа държавна загадка. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от митинги в поддръжка на президентската институция и против дейности на прокуратурата в постройката на администрацията на Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР