Специализираната прокуратура повдига обвинение за трафик на мигранти през Летище

...
Специализираната прокуратура повдига обвинение за трафик на мигранти през Летище
Коментари Харесай

Аферата се разраства! Обвиниха още един граничар за трафик на мигранти на Летище София

Специализираната прокуратура повдига обвиняване за трафик на мигранти през Летище София на още един граничен служител на реда. Останалите четирима обвинени бяха оставени за непрекъснато в ареста след съвещание на Специализирания углавен съд предходната събота.

Петият обвинен в присъединяване в незаконната скица до момента е заемал длъжността шеф на промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт на аерогарата, оповестява Нова телевизия.

Зад решетките към този момент се намират граничарят Иван Петров, началникът на промяна на летището Димитър Димитров, както и двама мъже от Бангладеш, за които се твърди, че са организирали канала за трафик.

Според доказателствата мигрантите идвали от Кипър. В България влизали с уредени документи и студентски визи, а с граничните служители на реда било договаряно тъкмо през кое гише и в какъв брой часа да минат.

Клиентите на групата набирал един от арестуваните чужденци. Мъжът е в България със статут на непрекъснато пребиваващ от 10 години. Завършил е компютърни технологии в Делхи, а у нас бил търговец в търговски център " Илиянци ".

Според юристите на арестуваните обаче нямало никакви доказателства за незаконна активност. Нещо повече - по делото нямало и приложени подправени документи. Защитата твърди, че закононарушение няма, тъй като кипърските краткотрайни документи давали право на чужденците да влизат и в България.

Адвокатите подчертаха още, че на никое място в делото не е посочено кой е началник на групата, нито по какъв начин тъкмо чужденците са прекарвали хора през границата, откакто на процедура нямат достъп до нея.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР