Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания за тероризъм в

...
Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания за тероризъм в
Коментари Харесай

Проговори лелята на задържания за тероризъм в Бургас

Специализираната прокуратура изиска непрекъснат арест за арестувания за тероризъм в Бургас първенец по битка. 21-годишният Мохамед Абдулкадер е упрекнат за присъединяване в терористично закононарушение зад граница.

21-годишният Мохамед беше конвоиран до профилирания съд в София. Той е упрекнат, че взе участие в джихадистки терористични групировки, момчето живее с околните си в блок.

Повдигнаха обвинявания на младежа, обвинен в тероризъм

Лелята на младежа твърди, че го познава като собствен роден наследник и съгласно нея обвиняванията са неуместни. "Той ми е като мой наследник, аз съм го отгледала от дребен. Всичко е поради татко му, само че той не е отговорен, че татко му е подобен, в Сирия имат проблеми, виждали са се в Турция. Да, говорили са си, само че нищо повече “, споделя тя пред БТВ.

Младежът е отпътувал преди година за Турция с майка си. Искал да учи там. Но поради рецесията с ковид се върнали още веднъж у нас.

"Вярвайте ми, моят племенник не е терорист, аз го познавам, повярвайте хора, не всичко което приказват и демонстрират, е истина “, споделя лелята на Мохамед Абдулкадер.

Съседите му също са сюрпризирани от обвиняването. Според прокуратурата от 2015 година досега Мохамед неколкократно е пътувал от България до Сирия, където е взел участие във въоръжени дейности в редиците на разнообразни джихадистки терористични групировки. Не е възнамерявал офанзиви у нас.

"Става въпрос за един младеж, който да кажем е вербуван от татко си. Баща му е един от ръководителите на една терористична организация в Сирия, взел участие е във военни дейности на страната на две терористични джихадистки групировки на територията на Сирия “, съобщи основният прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във.

Гешев заяви за спецакция против тероризъм в Бургас, допустима е връзка с ИДИЛ

Министърът на защитата изиска определението "радикален ислям " ясно да се квалифицира. "Пропагандата в това число да се санкционира с доста по-радикални санкции, а освен с условни присъди и протоколи предупредителни “, изясни Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, Велико Търново.

До момента няма данни привлеченият към наказателна отговорност Мохамед Абдулкадер да е взел участие в подготовка на терористични набези в България.

Утре профилираният съд в София ще се произнесе дали Мохамед ще остане с непрекъсната мярка задържане под стража.



Кадър: БТВ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР