Специализираната прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд да отмени

...
Специализираната прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд да отмени
Коментари Харесай

Очаквано - прокуратурата не иска да пусне Иванчева и Петрова под домашен арест

Специализираната прокуратура изиска от Апелативния профилиран углавен съд да анулира определението на първоинстанционния съд от 19 декември 2018 година, с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе променена от " задържане под стража " в " домакински арест " (с отсрочено осъществяване до 12 часа на 22 декември 2018 година), съобщи БГНЕС. Това беше третото такова решение на първа инстанция.
Според прокуратурата към сегашния миг по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължение на мярките за неотклонение " задържане под стража " на подсъдимите. Липсва смяна в събитията, налагащи проверка на ограниченията, в хода на правосъдното разследване не е разколебано и обоснованото съмнение, че точно те са направили закононарушението, за което са упрекнати. В същото време продължава да е налице действителна заплаха подсъдимите да извършат ново закононарушение, като се има поради характерът на повдигнатите обвинявания, длъжностното им качество при осъществяване на закононарушението, високата социална заплаха на действието, методът на осъществяване и размерът на получения рушвет.
Продължителността на задържането на подсъдимите досега е в границите на рационалния период съгласно условията на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи, показват от спецпрокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР