Специализираната прокуратура поиска най-тежката присъда по българското законодателство - доживотен

...
Специализираната прокуратура поиска най-тежката присъда по българското законодателство - доживотен
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от Сарафово |

Специализираната прокуратура изиска най-тежката присъда по българското законодателство - пожизнен затвор без право на подмяна - за ливанците Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах, които бяха обвинени за атентата на летището в бургаския квартал " Сарафово ". 

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които преди малко бяха кацнали на летище " Сарафово " в Бургас, стана цел на терористична офанзива. При атентата загинаха българският водач Мустафа Кьосев, петима израелци и самият причинител, а ранени бяха близо 40 души. 

Според обвинителния акт създател на атентата е алжирският жител Мохамед Хасан ел Хюсейни. Той е работил в съучастничество с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Двамата ливанци са с австралийски и канадски паспорт. Те са упрекнати задочно за тероризъм, провокирал гибелта на мнозина. Издирват се с алена бюлетина на Интерпол.

От държавното обвиняване обясниха, че са събрали задоволително доказателства, че ливанците са работили като помагачи на физическия причинител на терористичния акт - Мохамед Хасан ел Хюсейни. 

Представени бяха и събраните по делото доказателства за връзка на Фарах и Хасан ел-Хадж с военното крило на организацията " Хизбула ". Преди време и основният прокурор Иван Гешев приказва за тази връзка. Според него има данни, че организацията е осигурила финансирането и логистиката на терористичния акт.

В края на август " България не може да бъде привлечена към наказателна отговорност организация и юридическо лице. Затова към наказателна отговорност са привлечени свързани с тази организация лица, някои ги назовават част от военното крило на ХИЗБУЛА ", сподели още Гешев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР