Специализираната прокуратура отказва да разследва сигналите на вицепремиера Валери Симеонов

...
Специализираната прокуратура отказва да разследва сигналите на вицепремиера Валери Симеонов
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Николина Ангелкова по сигналите на Валери Симеонов

Специализираната прокуратура отхвърля да проверява сигналите на вицепремиера Валери Симеонов против министър Николина Ангелкова за позволени престъпления на чиновници в Министерство на туризма, касаещи противозаконни градежи и нелегално утвърдени схеми и категоризации на заведения в Слънчев бряг, заяви Агенция Фокус.

Според магистратите няма данни за осъществено закононарушение от страна на Министерство на туризма, което да е в компетентността на Специализираната прокуратура, нито и за каквото и да било друго закононарушение от общ темперамент. Проверката по сигнала е открила, че категоризацията на заведенията е осъществена законосъобразно. Направена е от министъра на туризма, само че по утвърдени от Министерство на регионалното развитие схеми и надлежно на база издадените от основния проектант на Община Несебър решения.

При одобрение на схемата министърът на туризма не е позволил нарушавания на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по отношение на слагането на преместваеми обекти и спомагателни търговски площи на територията на плажа „ Слънчев бряг - юг ". Не е открито нарушаване и при реализирането на контрола по отговорностите на концесионера на плажа.

Агенцията напомня, че на 6 юни 2018 година вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Специализираната прокуратура за осъществени законови нарушавания от чиновници в Министерство на туризма, свързани с противозаконни градежи и нелегално утвърдени схеми и категоризации на пет заведения на плажа „ Слънчев бряг-юг " - ТHE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР