Специализираната прокуратура осветли днес допълнителна информация по шпионския скандал и

...
Специализираната прокуратура осветли днес допълнителна информация по шпионския скандал и
Коментари Харесай

Нова порция данни по шпионския скандал извади прокуратурата

Специализираната прокуратура осветли през днешния ден спомагателна информация по шпионския скандал и следствието против ръководителя на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов. От институцията разгласиха на уеб страницата си образец на докладната бележка на български език, дружно с приложенията към нея, както и други документи, имащи директно отношение по случая. Файловете са със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

От изнесените през днешния ден документи излиза наяве, „ е през 2013 година компанията " Бромак " ЕООД на Цветан Василев е дарила 31 515 евро на Движение " Русофили " за разработване на незабравим знак " Самарски кръст " в 200 екземпляра. Публикуван е и подписан контракт сред Руският институт за стратегически проучвания (РИСИ) и Националното придвижване " Русофили " от 2013 година От него излиза наяве, че придвижването, управлявано от Малинов е получило 2,2 млн. рубли за журналистически материали, които да отразяват вътрешната и външна политика на България.

Освен това е оповестена и експертиза от чат приложението " Телеграм " на заместника на Николай Малинов - Юрий Борисов. В него той си написа с жена на име Ивелина. Темата на диалога е нуждата от основаването на русофилска партия, която да влезе в Народното събрание и да бъде балансьор.

Документите, предоставени от прокуратурата можете да видите тук:

Договор за подаяние

Договор

Докладна бележка

Компютърно - техническа експертиза

Споразумение
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР