Специализираната прокуратура обвини шест лица за участие в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура обвини шест лица за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Обвиняват шестима за телефонни измами на гръцки граждани

Специализираната прокуратура упрекна шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами на гръцки жители от територията на България, оповестиха от прокуратурата.
Те бяха арестувани на 29 януари 2020 година в Шуменско и Разградско при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция ".
При осъществените претърсвания, изземвания и персонални обиски на хипотетични участници в групата бяха открити и конфискувани към 1 кг злато, както и 7000 евро, за които се допуска, че са добити от последната машинация, осъществена на 17 януари 2020 година на жена от Солун. Разпитани са огромен брой очевидци, в това число пред арбитър.
Обвинените за присъединяване в групата са издирвали самотни възрастни гръцки жители и ползвали по отношение на тях познатата у нас лъжлива скица - най-често позвъняване по телефона (представяйки се за полицейски служител) с искане на избрана сума за лекуване на потърпевш при злополука непосредствен на жертвата. Ако жертвата "се хващала " на измамата, муле на групата пътувало до съответното гръцко населено място, взимало предадените пари и ги изпращало на измамниците в България посредством компания за парични преводи. Събрани са доказателства, че ръководителят на групата се е занимавал и със склоняване към проституция. За това закононарушение също му е повдигнато обвиняване. Двама от участниците са осъждани, в това число и на територията на Република Гърция.
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на най-строгата мярка за неотклонение "Задържане под стража " на петима от упрекнатите. За един от арестуваните се желае мярка за неотклонение "Домашен арест ", се показва в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР