Специализираната прокуратура отмени паричните гаранции на кмета на Септември Марин

...
Специализираната прокуратура отмени паричните гаранции на кмета на Септември Марин
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата направи голям подарък на кмета на Септември

Специализираната прокуратура анулира паричните гаранции на кмета на Септември Марин Рачев и на шефа на отдел „ Инвеститорски надзор “ Станой Милов. Мерките за неотклонение бяха наложени след акцията на полицията и ДАНС на 2 февруари предходната година, осведоми Дарик.

Тогава градоначалникът бе задържан, а по-късно освободен под рекордната гаранция от 250 000 лв., която обаче апелира пред Специализирания съд, който я намали до 130 000 лв..

Според постановлението на прокурор Петър Белчев, въпреки мярката да отпада, остава възбраната за изтегляне на парите като се изключи превеждането им по сметка на Национална агенция за приходите за угаждане на обществени отговорности.

На Рачев и Милов тогава бе наложена и възбрана да напущат страната, която също е анулирана. Кметът на Септември е упрекнат от Спецпрокуратурата в занемареност, от която на общината е породена щета общо за 226 528,24 лв..

Обвинението е за контракт от 2017 година по социална поръчка за ремонт на пътища и улици. Той е подписан с „ Консорциум ремонт и възстановяване-Септември “.

Събраните доказателства сочат, че кметът е направил заплащания по контракта, без строително-монтажните действия да са били изпълнени от строителя, освен това на неведнъж повишени цени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР