Специализираната прокуратура направи нови разкрития, свързани с иззетите антични предмети

...
Специализираната прокуратура направи нови разкрития, свързани с иззетите антични предмети
Коментари Харесай

4381 е броят на иззетите антики от офиса на Божков към момента

Специализираната прокуратура направи нови разкрития, свързани с конфискуваните антични предмети на хазартния необут Васил Божков.

В осъществяване на уговорките да уведомява българската общност Специализирана прокуратура осведоми, че не престават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43. 

В хода на осъществените претърсвания са конфискувани още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брои към този момент възлиза на 4381 предмета, при регистрирани от обвинения В.Б. по реда на Закона за културното завещание едвам 212 артефакта.

Паралелно се правят дейности по претърсвания и изземвания и от пространства, находящи се на бул. „ Васил Левски “ №79. Оттам са конфискувани още 106 броя предмета.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР