Специализираната прокуратура извършва разследване в Държавен фонд Земеделие, свързано с

...
Специализираната прокуратура извършва разследване в Държавен фонд Земеделие, свързано с
Коментари Харесай

Двама души са изведени с белезници при спецакцията в ДФЗ

Специализираната прокуратура прави следствие в Държавен фонд " Земеделие ", обвързвано с досъдебното произвеждане против алкохолния необут Миню Стайков. Акцията се прави взаимно с ГДБОП и със съдействието на Антикорупционната комисия.

С още информация - вижте директното включване на Тихомир Игнатов

Акцията в Държавен фонд " Земеделие " стартира рано тази заран и към момента продължава. В постройката се претърсват кабинети и офиси на чиновници. Също по този начин се вършат и претърсвания на територията на цяла София. Изземат се документи, свързани с осъществяването на Програмата за развиване на селските региони и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш.

От постройката бяха изведени с белезници и отведени за разпит двама души - мъж и жена.

От началото на май алкохолният необут Миню Стайков се снабди с доста обвинявания. Освен за контрабандни цигари и данъчни измами, той е разследван и за злоупотреби с Еврофондове. Според прокуратурата в схемата са забъркани общо 8 души, свързани с " Винпром Карнобат ".

От държавното обвиняване настояват, че сдружения, свързани със Стайков са получавали направомерно пари по европейски стратегии. Парите са били отпуснати за развиването на селските региони и засаждане на нова лозя.

Вероятно следствието във Фонд " Земеделие " би трябвало да откри дали е имало чадър от страна на държавни чиновници върху тази корупционна скица.

Все още не е ясно какъв брой лица са арестувани и дали ще има повдигнати обвинявания. На място се чака основният прокурор Иван Гешев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР