Специализираната прокуратура измени мярката за неотклонение на Евгения Банева в

...
Специализираната прокуратура измени мярката за неотклонение на Евгения Банева в
Коментари Харесай

Пускат Евгения Банева от ареста по здравословни причини


Специализираната прокуратура промени мярката за неотклонение на Евгения Банева в „ Подписка “ заради съществени здравословни аргументи.

Тя е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения, пране на пари, държане на муниции и присвоявания, напомнят от държавното обвиняване.

В Специализираната прокуратура е предоставено умозаключение от съдебно-медицинска експертиза, направена в „ Пирогов “, в което се сочи, че здравословното положение на Евгения Банева не е съвместимо с изискванията в следствения арест и се постанова осъществяване на незабавно оперативно лекуване.

По делото е приложено и документално мнение на болничното заведение при Софийския затвор, че обвинената не може да получи съответни медицински грижи в болничното заведение.

След като се срещнаха с експертното умозаключение, и основавайки се на Европейска спогодба за правата на индивида и главните свободи, наблюдаяващите прокурори промениха избраната тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „ подписка “.

С това се дава опция за гладко съответно лекуване на обвинената.

На Евгения Банева е наложена възбрана да напуща страната. На органите на Министерство на вътрешните работи е предоставено да следи осъществяването на мярката за неотклонение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР