Специализираната прокуратура излезе с позиция след поредната заплаха срещу обвинители,

...
Специализираната прокуратура излезе с позиция след поредната заплаха срещу обвинители,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Имаме притеснения за живота, здравето и независимостта на прокурорите

Специализираната прокуратура излезе с позиция след следващата опасност против обвинители, които управляват тежки каузи. Днес стана ясно, че Ангел Кънев, който е прокурор по делото на Васил Божков-Черепа е получил плик, адресиран до него. Говорителят на прокуратурата Сийка Милева изясни, че в служебния кабинет на магистрата е открит книжен плик, който е адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. Пликът е съдържал 1 бр. патрон и няколко хартиени бележки. Това са били отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “. На други са били името на непозната страна и болнично заведение в София.

Ето и позиция на Специализираната прокуратура:

Ръководството на Специализираната прокуратура показва своите терзания за живота, здравето и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите закани против тях.

Заплахите са свързани с извършване на служебните им отговорности по привличане към отговорност на лицата, които са направили закононарушения, и поддържане на обвиняването по наказателни каузи.

Изразяваме вярата си, че държавните институции в лицето на Министерство на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи ще подхващат бързи и съответни ограничения по образуване на отбрана на живота, здравето и независимостта на българските магистрати, които са призвани всекидневно да се борят за справедливостта.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР