Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на

...
Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на
Коментари Харесай

С европейска заповед разследват главния редактор на Бивол

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за следствие на територията на Франция по проблема " ТАД Груп ", оповестиха от държавното обвиняване.

В рамките на следствието би трябвало да бъде разпитан основният редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов по досъдебното произвеждане против чиновници на " ТАД Груп ", по отношение на публикуваните доказателства от прокуратурата.

Европейската заповед за следствие ще бъде изпратена на френските управляващи, защото там е непрекъснатият адрес на основния редактор на уеб страницата.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура популяризира до медиите стоп фрагменти от записи на видеокамери, както и изображения от компютъра и телефона на Кристиян Бойков - част от доказателствата, които ще бъдат изложени пред съда за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Друга част от доказателствата са още веднъж фотоси от компютъра и телефона на Кристиян Бойков, да вземем за пример в телефона е показан като история затворен чат с " Бивол " - нещо, за което през вчерашния ден прокурор Стайкова беше безапелационна, макар че Атанас Чобанов изрично отхвърли да се е познавал в хакера.

Отново през вчерашния ден Спецсъдът дефинира 100 000 лева гаранция за а шефа на " ТАД груп " Иван Тодоров. Заедно с него упрекнати за кибертероризъм са и подчинените му Георги Янков и Кристиян Бойков. Те са на независимост против гаранции от по 20 хиляди лв..

Заради националната сигурност делото " ТАД Груп " бе при закрити врата.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за притежателя на " ТАД Груп " Иван Тодоров който беше арестуван на летище " София " на 30 юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР