Специализираната прокуратура иска задържане под стража за още двама, свързани

...
Специализираната прокуратура иска задържане под стража за още двама, свързани
Коментари Харесай

Още шефове в Комисията по хазарта са с обвинение заради Божков

Специализираната прокуратура желае задържане под стража за още двама, свързани с предприемача Васил Божков.
Това са Пламен Георгиев и Тодор Марков, които са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков.
Тодор Марков е началник на отдел "Контролна активност " в комисията по хазарта, а Пламен Георгиев е някогашен член на комисията по времето на Огнемир Митев. Митев сега е в ареста.
Вчера прокуратурата наложи рекордна парична гаранция в размер на един милион и 500 хиляди лв. на един от създателите на “Еврофутбол” Александър Тумпаров.
Той е обвинен дружно със притежателя на “Нове холдинг” Васил Божков и още трима.
Тумпаров, който е в Надзорния съвет на ФК “Левски”, би трябвало да внесе сумата до 14 дни, в случай че не желае да бъде арестуван. Той също бе разгласен за търсене. В момента Тумпаров, който е непосредствен на Божков и в хазартния му бизнес, е настанен в болница поради влошеното си здравословно положение. Членове на незаконната група с водач Васил Божков са още Георги Попов, който е главен акционер във ФК “Левски” и предприемачът и филантроп Борис Бекяров.
Божков и Попов бяха арестувани в Обединените арабски емирства преди десетина дни. Борис Бекяров бе задържан на летището във Виена няколко часа след тях. Той пътувал за Лондон. Според негови близки не бягал, а отивал за ревю, обвързвано с
хазарта. За Бекяров също има издадена Европейска заповед за арест.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР