Специализираната прокуратура иска постоянен арест за четирима от обвинените по

...
Специализираната прокуратура иска постоянен арест за четирима от обвинените по
Коментари Харесай

Аферата с отпадъците: Постоянен арест за четирима иска прокуратурата

Специализираната прокуратура желае непрекъснат арест за четирима от упрекнатите по аферата с боклука. Сред тях е заместник-министърът на екологията Красимир Живков.
Прокуратурата за аферата с боклука: Зам.-министърът е подпомагал братя Бобокови (ОБЗОР) От държавното обвиняване демонстрираха лист за милиони
Прокуратурата настоя те да останат за непрекъснато в ареста с главния претекст, че тяхната активност е осъществявана „ настойчиво и с възприятие на безотговорност “. Според държавното обвиняване Красимир Живков като върховен държавен чиновник би могъл да повлияе върху очевидците или да извърши друго закононарушение.
За Атанас Бобоков аргументът е, че разполага със сериозен финансов запас и може да се укрие от правораздаването в чужбина. Според държавното обвиняване от дейностите на групата са настъпили голям брой нездравословни действия и въздействия върху екологията и оттова върху човешкото здраве.
Иво Недялков за листата за милиони: Обикновено се написа подобен, като се прави финансова скица Според предприемача е юридически няколко месеца
Адвокатите отвърнаха, че няма задоволително доказателства особено за Живков, съгласно чийто юрист излиза наяве, че има повече данни и повече подписани документи от другия му сътрудник - отрасловият зам.- министър Николай Кънчев в екоминистерството.

При обиските проверяващите откриха лист в един от сейфовете в един от обискираните адреси с имена със суми в милиони в левове и долари
Атанас Бобоков отхвърли да разяснява. Предстои съдът да се произнесе с решение дали да остави в ареста четиримата арестувани от групата или да дефинира за тях други ограничения за неотклонение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР