Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията с акция

...
Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията с акция
Коментари Харесай

Кметът на Червен бряг след акцията в общината: Нямам никакви притеснения

Специализираната прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията с акция против кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той и още петима чиновници на общината бяха арестувани и освободени.

Червен бряг, Червен Бряг
 © БГНЕС
Според прокуратурата е нарушена социална поръчка по програмата " Топъл обяд " през април 2017 година В процедурата са взели участие три компании. Вместо да подписа контракт с компанията, дала най-ниска цена, кметът прекратил поръчката.
Иван Гешев - зам.-главен прокурор: " На малко, става въпрос за лобиране в интерес на избрани компании, да завоюват публични поръчки. Каква е задачата всеки от вас може да се сети. Не е мъчно да се сети апропо. Това, което установяваме в десетки досъдебни призводста е, че обстановката е като с ТЕЛК, Национален осигурителен институт и един куп други държавни структури, че пари изтичат отвред. " Данаил Вълов, кмет на Червен бряг: Пак споделям, обвиняването е за пропуски на общинска администрация по процедурата " Топъл обяд ". Нямам никакви терзания по въпроса. Тази процедура, част от вас знаят, че я дъвчим повече от година и половина, тя и сега е в Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР