Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространение на

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространение на
Коментари Харесай

Над 180 хил. евро и близо 57 хил. лв. са иззети при акцията в Сандански

Специализираната прокуратура и ГДБОП обезвредиха незаконна група за разпространяване на опиати, работила в региона на Сандански.

Задържани са пет лица, за които са събрани доказателства, че са взели участие в незаконната група, шести съпричастен с незаконната активност изтърпява наказване по предишно наказание. В хода на дейностите по следствието са претърсени 25 адреса и коли, осъществени са и 10 персонални обиска.

Намерени и конфискувани са опиати, телефони, огромно количесттво пари - над 180 000 евро и 56 900 лв..

Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2017 година, като се е занимавала с разпространяването на разнообразни типове опиати - кокаин, хероин, марихуана.
 Спецакция против дрогата и битовата престъпност тече в Сандански Обновена
Спецакция против дрогата и битовата престъпност тече в Сандански

10 души са арестувани

Досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура против участниците в незаконното съдружие е формирано през юни 2019 година

На 21 януари 2020 година екипи на Гранично полицейско ръководство в Петрич задържат в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват опозиция и безрезултатно пробват да избягат.

В двете къщи, населявани от участниците, са открити и конфискувани 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг. с почистени сухи канабисови съцветия, готови за разпространяване.

Четиримата арестувани са привлечени към наказателна отговорност.

Останалите участници в групата, множеството от които престъпно проявени, не престават незаконната си активност до задържаето им през днешния ден.

Предстои наблюдаващият делото прокурор да реши какъв брой от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност и по отношение на кои да бъде поискано от Специализирания углавен съд налагане на ограничения за неотклонение " Задържане под стража ".

Едновременно с това, под наблюдението на прокуратурата, през днешния ден, на територията на град Сандански и село Склаве се организира и профилирана полицейска интервенция против битовата престъпност.

Полицаята е проверила 12 адреса, 88 моторни транспортни средства и 125 души.

Задържани са 5 лица. Повдигнато е едно обвиняване за кражба. Съставени са 5 акта за открити административни нарушавания и са издадени 15 фиша по Закона за придвижването по пътищата.

В частен дом в града е открита суха, тревиста маса - канабис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР