Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на петима участници в организираната престъпна група

Специализираната прокуратура и ГДБОП обезвредиха група за разпространяване на подправени евробанкноти и опиати, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Повдигнати са обвинявания на петима участници в проведената незаконна група. Те са арестувани на 20 юни 2017 година при профилирана интервенция в Петрич и Сандански. Събраните доказателства сочат, че групата е работила от ноември 2016 година Участниците в незаконната група внасяли подправени банкноти от по 20 и 50 евро в огромни количества от Италия и ги продавали у нас, най-вече в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен това, групата се е занимавала и с разпространяване на опиати, главно на марихуана.

Членовете на незаконната група са арестувани в миг на продажба на подправени евро на чиновници под прикритие. При осъществения оглед в автомобила на един от арестуваните, са открити и конфискувани 942 неистинен банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на различен са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

На трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. В петък Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на тримата арестувани.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР