Специализираната прокуратура е събрала доказателства, които сочат, че Елена Йончева,

...
Специализираната прокуратура е събрала доказателства, които сочат, че Елена Йончева,
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Елена Йончева за пране на пари

Специализираната прокуратура е събрала доказателства, които сочат, че Елена Йончева, която е упрекната за пране на пари, е знаела за незаконния генезис на средствата и че те са предмет на длъжностно заграбване. Това оказва се от прессъобщение изпратено от прокуратурата.

Депутатът от Българска социалистическа партия е упрекната в пране на пари в изключително огромни размери посредством осъществени финансови интервенции с парични средства, присвоени от КТБ. Разследването беше инициирано след сигнал от депутати, че парите били прикривани посредством офшорна компания - " Далий Трейдинг Лимитид ", което съгласно прокуратурата е следено от Цветан Василев. Йончева е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв..

Прокуратурата е стигнала до извода, че тя е имала и помощник, който е посочен с букви Б.М., на него също е повдигнато обвиняване. Йончева в качеството си на длъжностно лице - шеф на " Офроуд " ООД, е получила по открити в КТБ две банкови сметки сумата от 333 000 евро и е спомогнала да бъде преобразувано това имущество в персонално, като е знаела, че то е добито посредством закононарушение - длъжностно заграбване, изясняват от държавното обвиняване.

Прокуратурата прецизират още, че в началото не са съумели да призоват Елена Йончева. Тя е била търсена на известните й адреси в София, в това число и при майка й, само че не е била открита. Министерство на вътрешните работи са съдействали за откриването Йончева и на 16 януари й е била връчена призовка да се яви на в Следствения отдел на Спецпрокуратурата.

От държавното обвиняване прецизират още, че няма доказателства Йончева да е работила за ТВ 7. Тя е продавала филмите си на малкия екран, а не е работила там. Прокуратурата добавя, че сдружението " Офроуд " ООД основано от компанията на Йончева " Авторска телевизия " и " Далий Трейдинг Лимитид " все още е без шеф, защото Йончева е поискала освобождението си, без имущество и без парични средства по банковите сметки. След това обаче съдружниците не са назначили нов шеф за повече от три месеца, по тази причина в сходство с наредбите на Търговския закон прокуратурата е поискала преустановяване на сдружението, съобщи БТА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР