Специализираната прокуратура е обвинила певицата ЛиЛана, брат ѝ - бийтбоксърът

...
Специализираната прокуратура е обвинила певицата ЛиЛана, брат ѝ - бийтбоксърът
Коментари Харесай

Петима с обвинения за злоупотреба с европари, сред тях ЛиЛана и SkilleR


Специализираната прокуратура е обвинила певицата ЛиЛана, брат ѝ - бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR, и още трима индивида за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на евросредства по програмата " Иновации и конкурентоспособност ", оповестиха от прокуратурата, представени от БНР.

Лицата бяха арестувани през вчерашния ден при профилирана интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи и ДАНС, под управлението и надзора на Специализираната прокуратура. Иззети са сървъри, компютри и други

Групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са заявили покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност. Реално, софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за " прилагане " на разследваните компании.

На трима от упрекнатите за присъединяване в групата е наложено задържане до 72 часа. Днес Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да дефинира мярка за неотклонение " Задържане под стража " за всеки от тях. На другите двама упрекнати са взети парични гаранции.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР