Специализираната прокуратура е образувала проверка по сигнал на ГЕРБ, свързан

...
Специализираната прокуратура е образувала проверка по сигнал на ГЕРБ, свързан
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата ще търси престъпление в задържането на Борисов

Специализираната прокуратура е образувала инспекция по сигнал на ГЕРБ, обвързван с следствието, по което на 17 март бяха задържани водачът на партията Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова, написа.

В сигнала, подаден от административния секретар ГЕРБ, се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности, показва спецпрокуратурата, без да прецизира кого визират хората на Борисов. Към момента не може да предоставим повече информация, ревизира се целият случай, всички дейности, инспекцията е в начален стадий, дадоха отговор от спецобвинението на въпросите на " Сега " против кого е сигналът на ГЕРБ. Спецпрокуратурата обаче е способена да проверява премиера и министрите. Разбира се, в случай че откри, че има данни за закононарушение, осъществено от различен, да вземем за пример редови служител на реда, тя ще трансферира проблема на способената прокуратура.

ГЕРБ желаят прокуратурата да проверява образуването на производството, по което Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа. Затова и от Софийската градска прокуратура, която следи това произвеждане, са изискани информация и документи.

Разследването за изнудване на Васил Божков, по което бяха арестувани тримата, беше формирано в изискванията на необходимост от Министерство на вътрешните работи след разпит на премиера Кирил Петков. Прокуратурата обаче разгласи, че няма доказателства, въз основата на които да повдигне обвинявания на Борисов, Горанов и Арнаудова и по тази причина тримата бяха освободени. Прокуратурата не един път уточни, че Министерство на вътрешните работи е опорочило следствието, че е нямало право да го започва и така нататък Затова тримата, както и министър председателят Петков бяха разпитани отначало от прокурор, с цел да бъдат " санирани " дейностите на Министерство на вътрешните работи. Активността на Министерство на вътрешните работи обаче предизвика прокуратурата да се раздвижи и най-накрая да изиска разпита на Васил Божков от Дубай като очевидец.

Веднага след ареста, юристът на тримата Менко Менков разгласи, че Борисов ще сезира прокуратурата против министър-председателя Кирил Петков. Жалбата на Борисов ще е за това, че Петков е направил длъжностно закононарушение към ареста му, стана ясно от думите на юриста. После от думите на някогашния министър председател излезе, че се е отказал от друго, с изключение на да апелира заповедта за задържането си. Явно обаче концепцията на ГЕРБ още веднъж се е трансформирала.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР