Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведени от Министерство

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведени от Министерство
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за поръчките на тестове за ученици

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за извършени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за тестване на възпитаници за Covid-19.

В началото на януари Комисията за противопоставяне на корупцията (КПКОНПИ) изпрати на прокуратурата резултатите от инспекцията си за покупката на антигенни проби за учениците, тъй като съгласно нея има данни за осъществени корупционни закононарушения.

Проверката на КПКОНПИ обхващаше четири процедури за закупуване на бързи антигенни проби и стартира на 9 декември 2021 година по сигнали и по медийни изявления за съществени нарушавания при избора на реализатори от страна на екипа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Обвинения за нередности при поръчките насочи и уволнения в края на мандата на служебното държавно управление зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров.

Сега от прокуратурата оповестиха, че с разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение. Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова ревизия е предоставено осъществяване на финансова ревизия.

От Специализираната прокуратура твърдят, че след привършване на следствието, обществеността ще бъде известена за резултатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР