Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за извършено престъпление от

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за извършено престъпление от
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура разследва оградата по границата

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение от общ темперамент на 19 декември 2017 година по отношение на краткотрайно възпрепятстващо оборудване по българо-турската граница. Очаква се умозаключение на назначената инженерно - техническа експертиза, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
От прокуратурата прецизират, че не могат да дават на Българска социалистическа партия отчета на ДАНС с резултатите от инспекцията по случая, защото разгласяването на информация по делото съществено би затруднило следствието и разкриването на обективната истина.
Проверката е почнала по сигнал подаден на 10 март 2017 година за нарушавания при построяването на възпрепятстващото оборудването от Велизар Енчев, в който се показва, че тази активност "неправомерно се реализира от компании на Политическа партия "Патриотичен фронт " при съществуване на данни за "свързани лица ", както и че цените по договорите са неведнъж повишени ". Прокуратурата е изискала документи от Областните шефове на Хасково, Ямбол и Бургас, доколкото те подхващат и провеждат всички дейности по отношение на проектирането, построяването и гаранционното поддържане на краткотрайното препятстващо оборудване. Средствата се утвърждават от Министерски съвет, а построените сектори от оборудването преди употребата им се одобряват с протокол от комисия, назначена от съответния регионален шеф. На 28 март същата година държавното обвиняване разпорежда на АДФИ да извърши финансова ревизия по повод възлагането, проектирането, построяването и гаранционното поддържане на краткотрайното възпрепятстващо оборудване на българо- турската граница. Около месец по-късно инспекция на изказванията за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности и действието на оборудването е предоставена и на ДАНС.
Към инспекцията от прокуратурата се прибавя и сигнал от Българска социалистическа партия постъпил на 9 юни, за нередности при построяването на оградата по границата ни. Проверките на АДФИ и ДАНС са завършили на 10 август. От този миг до 19 декември е била осъществена спомагателна инспекция от Специализираната прокуратура, като са снети пояснения от голям брой лица. След нея е образовано и досъдебното произвеждане по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР