Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна операция в редица

...
Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна операция в редица
Коментари Харесай

Арестуваха чужденци, превеждали пари на терористи

Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП организираха огромна интервенция в редица градове на страната - София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч. Акцията е ориентирана против чужденци, оповестиха от държавното обвиняване.

" Предмет на следствието е активност на група непознати жители по образуване и реализиране на територията на България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в изключително огромни размери по така наречен способ „ хавала “ в границите на интернационална проведена незаконна група ", гласи известието на прокуратурата.

Извършени са обиски на 50 жилища и офиси, 26 автомобила и 50 физически лица. Иззети са документи, 32 000 евро и други движимости. Задържани са 43-ма души за период до 24 часа.

" Установено е, че главният уредник на незаконната активност – сирийски жител, пребиваващ в България, арестуван в София, осъществявайки нерегламентирани „ хавала “- преводи, е влезнал в контакт с лица, извършващи активност по логистично подкрепяне на интернационалните терористични организации, както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други типове незаконна активност ", оповестяват още от прокуратурата.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев изясни, че членовете на терористичните групировки, които получавали преводи от България, не обитавали у нас. Той акцентира, че не става въпрос за терористична опасност на територията на България.

Между 100 и 300 милиарда евро годишно генерира системата „ хавала ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР