Специализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани

...
Специализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани
Коментари Харесай

Трима телефонни измамници задържаха в Стара Загора и Русе


Специализираната полицейска интервенция за секване, откриване и документиране на осъществявани на територията на страната телефонни измами е извършена на 19 март. Действията са осъществени от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора и ОДМВР - Русе, координирани от ГДНП, под наблюдението на прокуратурата. В резултат на плануваните дейности, към 20:00 ч в гр. Бяла били арестувани двама поданици на село в Монтанска област, пътували в лек автомобил "Мазда ". При осъществено претършуване на колата униформените разкрили мобилни телефони, сумата от 9970 лева и златни украшения, които по първични данни са получени при осъществени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област. Малко по-късно в Русе е арестуван и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни украшения.
В хода на следствието е открито, че тримата мъже са съпричастни и към четири телефонни измами, осъществени на територията на Стара Загора за времето от 17.12.2018 година до 28.02.2019 година, при които са отнети общо 24 970 лева и за които са формирани и се водят досъдебни производства.
На арестуваните са повдигнати обвинявания и с разпореждане на районна прокуратура - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа. Работата по доказване на цялостната им незаконна активност продължава в границите на формираните досъдебни производства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР