Специализираната полицейска операция по противодействие на производството на наркотични вещества

...
Специализираната полицейска операция по противодействие на производството на наркотични вещества
Коментари Харесай

От ГДБОП разкриха три оранжерии за канабис в София, арестуваха петима

Специализираната полицейска интервенция по противопоставяне на производството на наркотични субстанции е била извършена на територията на София на 18 май т.г. Действията са били осъществени от чиновници на ГДБОП и криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи под наблюдението на Софийска градска прокуратура, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на акцията в някогашна индустриална сграда в околност " Нова махала " в столичния кв. „ Враждебна “ проверяващите открили три високотехнологични оранжерии за обработване на канабис. В една от тях са арестувани и петима столичани - на възраст 46, 65, 42, 41 и 40 години, всички те са с престъпни регистрации, а 65 и 40-годишният – осъждани.

При осъщественото претършуване от пространствата са били конфискувани 600 растения канабис, достигнали друга височина и 18 кг суха тревиста маса - съцветия, които при тестване с полеви тест реагирали с присъщото за канабис оцветяване. Било е конфискувано високотехнологично съоръжение, в това число и електрическа машина, посредством която съцветията на растенията се отделят по машинален път от останалата листна маса.

В рамките на процесуално-следствените дейности са били осъществени и претърсвания в жилищата на арестуваните мъже, откъдето са конфискувани 4 огромни полиетиленови плика с към 200 г изсъхнал канабис, 4 буркана, съдържащи над 50 г от същата дрога, други 50 г канабис, три разнообразни по величина полиетиленови плика, съдържащи към 15 г бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с присъщото за кокаин оцветяване, 2 револвера - ТТ без муниции и газов револвер, голям брой сгъвки и кутии от цигари, съдържащи дребни количества суха тревиста маса.

На петимата арестувани е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 354А, член 354В от Наказателен кодекс и с разпореждане на Софийска градска прокуратура мярката им за задържане е удължена до 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието по което продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР