Специализираната полицейска операция насочена към предотвратяване на нерегламентирани състезания с

...
Специализираната полицейска операция насочена към предотвратяване на нерегламентирани състезания с
Коментари Харесай

Засилен пътен контрол в Пловдив

Специализираната полицейска интервенция ориентирана към попречване на нерегламентирани надпревари с моторни транспортни средства и недопускане на нарушавания на Закона за придвижване по пътищата се организира в Пловдив, осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в града.

Акцията през последните пет дни е в границите на дейните ограничения за обезпечаване сигурността на придвижването в Пловдив и района. От 10 до 14 август, главно във времевите шпации сред 22.00 ч. и 2.00 ч., общият надзор по Закона за придвижване по пътищата е сбъднат от екипи на браншове „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “. Акцентът е подложен на всички проблематични точки в регионалния град – най-много огромни булеварди и основни кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни надпревари или нарушавания от водачи на мотоциклети.

Снощи, след получени общо 6 сигнала на тел. 112 и подхванати незабавни дейности полицейските чиновници предотвратили автомобилни гонки в жк „ Тракия “ и на бул. „ Свобода “. Проверени са 34 моторни транспортни средства, по отношение на 15 водачи е взето административно отношение за нарушавания на ЗДвП. Спрян от придвижване е лек автомобил „ БМВ “ и е формиран акт на 21-годишния му водач, който нарушил скоростния режим в събота вечер на Асеновградско шосе, преминавайки с над 170 км/ч. Във вторник против сряда, в региона на бензиностанция на същия път били открити 16 мотористи, на шестима от които са издадени санкции с фишове. В рамките на акцията на четирима водачи са отнети свидетелствата за правоуправление, поради незаплатени в период наказателни постановления.

Продължават ежедневните дейности на чиновниците от ОДМВР – Пловдив за ограничение на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки произшествия. В осъществяване на плануваните ограничения са подхванати и взаимни инспекции с представители на ТДНАП и ДАИ на образователните центрове за образование на водачи на МПС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР