Специализираната полицейска операция е проведена на 14 и 15 юни

...
Специализираната полицейска операция е проведена на 14 и 15 юни
Коментари Харесай

Задържаха трима телефонни измамници при спецакция


Специализираната полицейска интервенция е извършена на 14 и 15 юни на територията на градовете Русе и Ветово, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Тя е осъществена под управлението на Групово дело „ Национална полиция “ и в нея са взели участие чиновници на Групово дело „ Национална полиция “, на регионалните дирекции във Велико Търново и Русе и дирекция „ Жандармерия “.

В хода на интервенцията са арестувани трима поданици на Ветово – М.Д. /29г./, А.А. /30г./ и З.Х. /47г./ - известни на полицията и осъждани. При осъществени претърсвания в техни парцели на територията на Русе и Ветово са конфискувани голям брой мобилни телефони, СИМ карти, златни украшения и забележителна сума пари. В процеса на следствието е открито, че в интервала 12 май – 4 юни тази година тримата, след прелиминарен сговор и в друго съучастничество, са направили 7 телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е употребена добре познатата скица „ подпомагане при задържане на телефонни измамници “. По първични данни от незаконната си активност тримата са съумели да измъкнат от пострадалите към 20 000 лв. и златни украшения.

След отчет на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвинени, наложени са им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Работата по документиране на незаконната им активност продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР