Специализираната операция на няколко сектора от ОД на МВР в

...
Специализираната операция на няколко сектора от ОД на МВР в
Коментари Харесай

Стана ясно защо спецченгета с бронежилетки окупираха бургаския "Меден рудник"

Специализираната интервенция на няколко бранша от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас завърши в 21:30 часа с арест на 36-годишния Недялко Н. Това е притежателят на жилището, намиращ се на последния етаж в трети вход на бл.96. в жк. "Меден рудник ".

Над вратата на жилището му е инсталирана камера и ситуацията към входа й приказва, че жителят не е инцидентен човек. Там се навъртат съмнителни видове, оповестява "Флагман ".

Според непотвърдена информация задържаният е престъпно проявен – с дебело досие за разпространяване на опиати.
По думите на чудесно информиран източник, този човек е съпричастен към палежа на 9-ти май, когато бяха изпепелени тежки строителни машини за над 500 хиляди лв., благосъстоятелност на компания „ Джи пи груп”. С тях компанията извършваше главната активност по ремонта на бул. "Захари Стоянов ". Палежът, провокира и пожар, който унищожи и към 100 метра на градската тролейбусна линия.

Още същия следобяд ОД на Министерство на вътрешните работи арестува директния причинител на незаконното действия, който е бил сниман от камера да слиза от автомобила си в региона на мястото на престъплението. Открити са и ДНК следи.

С белезници се оказа известната фигура в крими средите Николай Пенев-Пойзъна. Той бе изведен от жилището му в ж.к. "Братя Миладинови ", дружно с брат му, прочут с прякора Фокса, само че за последния нямаше задоволително доказателства и бе освободен.

Пойзъна и все още е в ареста и евентуално е пропял за съучастници в изключително рисковото публично значимо закононарушение. Тъй като той няма персонален претекст за умишленото опожарявана на скъпите машини проверяващите не престават да търсят заинтригуваното лице от забавянето на ремонта по стратегическия значимия за популацията бул..

Прави усещане, че апартаментът, който е населяван от Недялко, е надстрояван над законите 7 етажа – саниран, нов градеж и със скъпа дограма.

Момичето от пейката при прилежащия вход се споделя Славена и по държанието й личеше, че е извънредно близка на Недялко. Когато той мина с белезници край нея, тя се провикна: „ Наведи си главата!”. Нашият кореспондент видя, че Славена бе съпроводена от няколко служители на реда, не стана ясно дали тя ще го последва в полицията.

Дали Недялко е медиатор на поръчителя при действието – следва да се разбере при разпитите му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР