Специализираната операция на ГДБОП под ръководството на прокуратурата ще стартира

...
Специализираната операция на ГДБОП под ръководството на прокуратурата ще стартира
Коментари Харесай

ГДБОП атакува кабелни телевизии


Специализираната интервенция на ГДБОП под управлението на прокуратурата ще започва в няколко огромни града. Действията на магистратите и антимафиотите са ориентирани против кабелните оператори. Операцията идва като разумно продължение на кръстоносния поход, който страната предприе против незаконните оператори. Последните данни демонстрират, че 80 000 консуматори гледат гратис платени канали без да дават и стотинка за авторски права.

Броят на гледащите онлайн с IPTV устройства са към 10 на 100 от пазара, който по данни на Koмиcиятa зa peгyлиpaнe нa cъoбщeниятa (KPC) през 2017 година наброява 1,82 млн. aбoнaти нa плaтeнa тeлeвизия. Устройствата се продават свободно по борси и онлайн уеб сайтове, като според от мощността и функционалностите им се търгуват сред 50 и 150 лв.. Чрез тях потребителите на цената на месечната си сметка за интернет гледат най-новите филми, сериали, видео клипове без да се постанова да ги теглят от мрежата. Реално малкия екран им излиза без пари, като гледат гратис български и непознати канали, а и платените Diema, Diema Sport 2 HD, HBO1,2,3, Cinemax и други

Програмите стигат до феновете с посредничеството на кабелни оператори. Сега страната желае да изсветли бизнеса на тези, които са в сивия бранш. Част от нарушителите лъжат за действителния брой клиенти. Например афишират, че дават продукция на 1000 фенове, до момента в който действително обезпечават кабелна на 15 000. За нея взимат и такси, които прибират единствено за себе си. Други настояват, че популяризират единствено някои телевизионни канали, до момента в който действително доставят двойно или тройно повече.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР