Специализираната операция е проведена на територията на столицата. Действията, реализирани

...
Специализираната операция е проведена на територията на столицата. Действията, реализирани
Коментари Харесай

У нас е задържан радикализирал се палестинец, заснел видео с призив към към „свещена война“

Специализираната интервенция е извършена на територията на столицата. Действията, осъществени под управлението на прокуратурата, са осъществени след сигнал от ДАНС.

Задържан е мъж от палестински генезис. Облечен със характерно облекло, той снимал видеоклип и го изпратил до двама души с апел към „ свещена война “. Установено е, че клипът е сниман в дома му. Получателите незабавно подали сигнал за наличието на видеото.

При процесуално-следствените дейности от адреса са конфискувани хладно оръжие, два мобилни телефони, компютърни конфигурации. Задържаният е обитавал е на територията на София от 1996 година, а от 2004 година е със статут за непрекъснато престояване в страната ни. Той е прочут на службите с концепциите си за поддръжка на " Ислямска страна ", прецизираха от прокуратурата. Радикализиралият се мъж е с военен опит, взел участие е във военни дейности.

Считаме, че сме реагирали бързо и съответно, преди да настъпят по-тежки последствия, заключи основен комисар Живко Коцев.

Мъжът е арестуван с прокурорско разпореждане за период до 72 часа. Повдигнато му е обвиняване за агитация към война. Предстои искане в съда за непрекъснатото му задържане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР