Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин

...
Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин
Коментари Харесай

„Майчин дом“ се включва в кампания в подкрепа на пациентите, страдащи от ендометриоза

Специализираната болничното заведение за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “ е формален сътрудник на международната акция „ EndoMarch България 2020” в поддръжка на пациенти страдащи от ендометриоза. В рамките на осведомителната акция в болничното заведение ще се проведат безвъзмездни профилактични прегледи за ендометриоза в интервала от 01 март до 31 март 2020 година.

Кампанията е под надслова „ Не си сама. ЕндоМарт 2020 “ и има за цел да увеличи информираността за болестта, от което страдат над 200 милиона дами по света. Инициативата се организира в партньорство с фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ и под патронажа на Комисията по опазване на здравето към 44-то Народно заседание.

Пет пъти повече бебета са се родили в селото, осиновило 16 щъркелови гнезда

Специалистите, които ще се включат в профилактичните прегледи ще бъдат проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на „ Майчин дом “, доктор Иван Диков, шеф на медицински център „ Майчин дом “, доктор Дориан Босев, основен помощник в „ Майчин дом “ и доктор Радко Тоцев, доктор АГ.

По време на прегледите в „ Майчин дом “ експертите ще преглеждат и дават спомагателна информация за рисковете, лекуването и профилактиката на болестта. Профилактичните прегледи ще се организират в постройката на „ Майчин дом “, в 214 кабинет.

Глобалната самодейност „ EndoMarch “ се организира за седма поредна година в международен мащаб в 60 страни. В България осведомителната акция се провежда за първи път и ще приключи на 28 март с #Ендопоход2020.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР