Специализираната болница за рехабилитация Свети Мина във Вършец обяви прием

...
Специализираната болница за рехабилитация Свети Мина във Вършец обяви прием
Коментари Харесай

Санаториум във Вършец приютява пенсионери през зимата

Специализираната болница за рехабилитация „ Свети Мина ” във Вършец разгласи банкет на възрастни хора за зимните месеци. Самотни баби и дядовци могат да отседнат в студените дни в санаториума и да се радват на топлота, храна и медицински грижи, заяви шефът на здравното заведение Боряна Бончева. Санаториумът в курортния град разполага с 250 места, само че през зимата част от тях са свободни.

„ Решихме да използваме оптимално дейно базата в ненатоварените месеци и поканихме възрастни хора да се настанят при нас.За задачата отделихме 50 стаи с по 2 кревати! ”, разясни Бончева. Пенсионерите могат да се настанят в първокласни или елементарни стаи. Всички пространства са със независим хигиеничен възел и телевизия, в първокласните има и ледник. ВИП престоят коства 600 лв. за месец, а цената на елементарната стая е 400 лв.. Старите хора могат да употребяват и балнеопроцедурите на комплекса след консултация с доктор. Единственото условие за настаняване в пансиона е бабите и дядовците да се обслужват сами. Първите трима зимни посетители са пристигнали в санаториума и са настанени във ВИП стаи. Вече има и позвънявания за още клиенти от цялата страна.

„ Интересът към услугата, която е неповторима за България, е огромен. Има доста възрастни хора, чийто деца са в други обитаеми места или в чужбина и зимния интернат е добър метод да им бъдат обезпечени нужните грижи ”, счита Боряна Бончева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР